Duplex in London

Gary changed his loft for a duplex in Central London, closer to his work. He wanted an open space where he could gather with his couple and friends around the wooden bespoken kitchen table. He wanted to create an urban oasis, where he could recover.

We created only one room on the main floor. The kitchen island and Corian worktop separate both spaces. A living green wall was the technical solution provided to bring nature at this backyard. The outside staircase was changed into a spiral one and a glass walkway was built. So both floors where connected with plants and light. Coziness was the adjective used to define the bedroom floor. We used the materials to create that feeling: long soft hair carpets, oriental printed wallpaper and warmer colors.

Place
Barcelona - London
Duration
8 months
Collaboration
Esther Rico. Price bespoke (Project Management), KD WILKINSON (Building Contractors), Scd design Architecture and Vertology
Photograph
Joan Cabacés

Leave a Reply